< ga terug

Over deze website

De Geefwijzer heeft ten doel gegevens van goede doelen uit de Kenniscentrum Filantropie database te ontsluiten voor een ieder die behoefte heeft aan informatie over Nederlandse goede doelen.

 

Hoe het werkt
De Geefwijzer toont informatie van duizenden goede doelenorganisaties die geleverd is door de betrokkende organisatie zelf en mogelijk is aangevuld uit algemene informatiebronnen (KvK, Belastingdienst ANBI-lijst, Internet, etc.). Gezien de hoeveelheid informatie doorloopt Kenniscentrum Filantropie diverse controleprocedures, maar de verantwoordelijkheid voor de actualiteit en compleetheid ligt bij de goede doelen zelf.
De enorme hoeveelheid aan informatie van goede doelen kan worden gefilterd en gesorteerd aan de hand van objectieve criteria. Het resultaat is een overzicht van organisaties die desgewenst met elkaar op een aantal onderwerpen vergeleken kan worden. Per goede doelenorganisatie is detailinformatie beschikbaar. Het detailscherm biedt een overzicht van kenmerken, prestatiegegevens, meningen van donateurs en beknopte financiƫle gegevens. Bij een groot aantal organisaties is er een online donatiemogelijkheid.

 

Achtergrond
Kenniscentrum Filantropie wil transparantie bevorderen in de goede doelensector vanuit de visie dat wanneer goede doelen transparant zijn over hun activiteiten en prestaties richting belanghebbenden, deze organisaties naar hun eigen functioneren kijken. Waar nodig verbeteren zij zichzelf, wat de uiteindelijke prestatie ten goede komt. Deze webtool die informatie openbaar maakt, draagt bij aan de transparantie doelstelling.
Kenniscentrum Filantropie is van mening dat haar transparantie doelstelling het snelst wordt bereikt door geheel onafhankelijk van goede doelenorganisaties te opereren. Kenniscentrum Filantropie bepaalt vanuit de behoefte van gebruikers van de goede doeleninformatie (donateurs, onderzoekers, etc.) welke gegevens worden verzameld en hoe die worden gedistribueerd. Kenniscentrum Filantropie heeft geen winstoogmerk.


Disclaimer

Stichting Kenniscentrum Filantropie werkt met uiterste zorg aan het zo actueel en volledig mogelijk houden van de informatie. Aangezien de informatie grotendeels wordt aangeleverd door de goede doelen zelf komt het voor dat de gegevens van een goed doel niet volledig of niet geheel actueel zijn. Zowel de Geefwijzer, Kenniscentrum Filantropie en de in haar database opgenomen goede doelen aanvaarden op geen enkele wijze aansprakelijkheid voor eventueel geleden schade vanwege het gebruik van deze informatie. Op het gebruik van de Geefwijzer zijn de gebruikersvoorwaarden van Stichting Kenniscentrum Filantropie van toepassing.


Contact

Stichting Kenniscentrum Filantropie is gevestigd aan de Walpoort 12, Postbus 1217, 5200 BG 's-Hertogenbosch. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 34262114.

Heb je een vraag of opmerkingen over de Geefwijzer? Neem contact op met Kenniscentrum Filantropie via het contactformulier of bel naar 085-2101122.